Followers

Saturday, December 31, 2011

DiSp0intEd


Assalamualaikum and good evening..
Moshi..moshi..

Ermmm.. lagi beberapa minit ja lagi nak masuk tahun 2012..
Sebagai penutup tahun 2011, aku betul-betul kecewa ngan Ombak Rindu The Movie..
Sebab apa aku kecewa??
Kepada peminat-peminat novel Ombak Rindu, korang mesti tau sebab pa aku kecewa sangat-sangat..
Honestly..dari awal cerita sampai ending aku tak rasa ckit pun sedih n romantika bagai seperti yang digembar-gemburkan oleh mereka yang tengok kat panggung..
Siap pesan sediakan tisu berkotak-kotak..
Haish..sory r korang sebab aku x sediakan tisu berkotak-kotak pun sebab aku x leh nak feeling romantika and sad bila aku tengok filem 2..
Honestly gak dari awal cerita sampai ending aku asyik tergelak ja ngan jalan ceritanya..
Aku bukan x sokong filem melayu nie tapi tolong r kalau nak jadikan atau nak adaptasi dari novel please sangat-sangat jangan kecewakan peminat-peminat novel tersebut..
Lepas nie kalau nak wat cerita dari novel, please make sure the story that you will make won't be like Ombak Rindu The Movie..
Kepada peminat-peminat ORTM, jangan r nak marah-marah hanya sebab ada yang x suka ngan ORTM..
Baca novel dulu baru korang tau..

Adios amigos..
Ja mata..

Sunday, December 11, 2011

. O . W . L . Y . E . S .


Assalamualaikum and good morning..
Moshi.. moshi..

Korang tengok tak gerhana bulan??
Subhanallah.. Cantikkan??
Tapi rugi r sebab tak dapat amik pic.. sob.. sob.. sob.. sob..
InsyaAllah.. jika dipanjangkan umur hope leh tengok lagi tahun depan.. amin..

Orait.. back to the title of this entry..
. O . W . L . 
. Y . E . S .
Apa kejadah plak nie??
Kwaha.. kwaha.. kwaha.. kwaha..
Bila otak dah timbui macam-macam idea + time-time macam nie lagi macam-macam mai so.. jari jemari ku sudah tak sabaq nak menekan key-key nie

. O . n . l . i . n . e . a . n . d .
. W . i . n . d . o . w . e . - . s . h . o . p . p . e .
. s . a . L . e .

. Y . e . a . r .
. E . n . d . 
. S . a . l . e .

Wah.. wah.. wah.. almaklum r dah akhir tahun asyik nampak perkataan sale ja di mana-mana sama ada kat luaq or tenet..
Putih mata hitam ku sekejap..
Rambang mata siot.. 
Tapi aku kena tahan nafsu aku nie.. ho.. ho.. ho.. ho..
Tahan ja lah miss ciku oii..

Sekian..
Adios amigos..
Ja mata..


Saturday, December 10, 2011

. K . E . G . U . G . U . R . A . N .


Assalamualaikum and good evening..
Moshi.. moshi..

Wut.. wut.. hak.. hak.. hak.. hak..
Tudia.. otak dia dah tak berapa nak betui dah..
Korang dah lunch ka??
Jangan lupa makan ya walaupun banyak keja nak kena wat..
Hari nie aku wat sup daging.. nyum.. nyum.. makan ngan bihun + cabai kicap kaw + bawang goreng favourite = perrggghhhh.. sluuurrppp.. hingga menjilat jari tu.. hak.. hak.. hak.. hak..
Uits.. crita pasai makan plak..
Dah.. dah.. patah balik.. yang g kona jauh sangat tu apsal.. aigo..

. K . E . G . U . G . U . R . A . N .
Apa plak dah nie??
Makin dok merepek merabu meraban r ang nie..
Lorh.. aku yang dok merepek merapu meraban bukan ang.. wekkkk..

. K . e . t . i . k . a .
. E . n . g . k . a . u . s . e . d . a . n . g . 
. G . u . s . a . r . 
. U . s . a . h . l . a . h .
. e . n . G . k . a . u .
. g . U . n . d . a . h . g . u . l . a . n . a .
. k . e . R . a . n . a .
. A . l . l . a . h . 
. s . e . N . t . i . a . s . a . a . d . a .

Bahaya nie kalau ibu-ibu yang di awal preggy tak jaga kandungan depa..
Sakit or bila mengalami keguguran..
Macam na ang tau sakit??
Ang pernah alami ka??
Aku kawin pun tak lagi macam na nak preggy plak sayang oii..
Actually.. aku pernah tengok ngan mata kepala aku sendiri..
Kisah nie berlaku lama dah.. masa zaman tok kadok dulu..
Time tu aku sekolah rendah lagi n time tu nak dekat raya..
Kisah nie berlaku kat mama aku sendiri..
Masa tu kitaorang stay kat Kamunting n petang kejadian on the way nak balik kampung kat Perlis.. 
Habis kerusi co-pilot dipenuhi ngan darah..
Perrgghhhh.. bau leh tahan r.. nak mabuk pun ada gak bila tengok darah punya la banyak..
Cian aku tengok mama aku time tu.. mama kata masa doktor cuci sakit sangat..
Huh.. ngilu aku dengaq..
Ok lah.. kita tutup cerita ibu preggy..

Nie kisah aku plak.. uits.. tadi kata tak kawin lagi macam na leh mengalami keguguran plak??
Hangpa ingat ibu preggy ja ka yang mengalami keguguran??
Orang lain termasuk la aku pun leh alami keguguran pa..
Keguguran yang sering aku alami sekarang menjadi teruk sangat.. aigo..
Hope sangat ada solution ngan masalah aku nie..
Celik ja mata tengok mesti ada kat atas bantal..
Sikat ja rambut.. haaa.. amik kau..

Kalau time cuci rambut pun haaa.. amik kau..

Bila dok kumpui-kumpui gumpalan tu.. waaaaaaa..
Oh no my hair.... isk.. isk.. isk.. isk..
*ilusi ja : gumpal banyak nie + lagi gumpal yg banyak nie = kalau tiap-tiap hari macam nie memang cepat botak r aku nanti


Aigo.. help!! help!! help!!
Anyone can help me about this problem??

Adios amigos..
Ja mata..


. W . H . Y .


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi.. moshi..

Yuhuu.. hu..hu..hu..hu..
Tudia.. kesengalan dia dah mai dah..
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..
Straight to the point..
. W . H . Y .
Apa ke benda plak nie??
Ce habaq mai apa . W . H . Y . nie..
Cheq nak habaq mai r nie..

. W . h . y . i . t . a . l . w . a . y . s . h . a . p . p . e . n . t . o . m . e .
. a . l . w . a . y . s . H . u . r . t . i . n . a . r . e . l . a . t . i . o . n . s . h . i . p . 
. i . ' . m . n . o . t . Y . o . u . r . s . a . n . y . m . o . r . e .

Pengalaman banyak mengajar aku erti kesabaran dalam sesebuah perhubungan..
Itu yang sering aku ingatkan..
Selagi aku boleh bersabar aku akan sabar..
Hu..hu..hu..hu.. dah start kemerepekan kemerapuraban..
Haish.. miss ciku oii rosak bahasa tu..
Tau dek 'mama kesayangan' (guru BM yang aku sayang so much) ang, habis r.. 
Penat-penat dia ajaq ang tapi bahasa rosak gak ang guna..
Wut..wut.. maaf ya ma.. he..he..he..he..

K lah.. nanti aku merepek merapu meraban lagi ya..
Cheq nak beradu r mata udah berat..
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha.. 
Mantai mucuk cheq dah panggil tu.. korang ada ka??
Selamat malam n selamat pagi korang..

Adios amigos..
Ja mata..


Saturday, December 3, 2011

. D . I . A . M .


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi.. moshi..

How are you?? hope korang sihat r..
Aku?? I'm not feeling well lagi.. 
Hu..hu..hu..hu..
 Besa r sakit dalam nie memang lambat nak baik..
Ermmm . D . I . A . M .
Apa tu?? 
Hurmmmm.. silent is better than babble..
Ermmm.. aku rasa better i just shut up my mouth..
. D . a . l . a . m .
. m . e . r . i . n . d . u . I .
. A . k . u .
. M . e . n . d . e . r . i . t . a .


. D . a . l . a . m .
. m . e . n . a . n . t . I .
. A . k . u .
. M . e . r . a . n . a .

Haish.. apa yang aku dok merepek merapu meraban nie??
Kwaha.. kwaha.. kwaha.. kwaha..
Ada ja dalam kepala otak nie dok mereka-reka shortform bagai..
Waaaaaa.. apsal sejak akhir-akhir nie aku jadi jiwang karat plak nie??
Hu.. hu.. hu.. hu..
Ala tak salah pun kalau nak jiwang karat pun..
Dah lama tak berjiwang karat nie apa salahnya sekali sekala berjiwang karat jap..
Kwaha.. kwaha.. kwaha.. kwaha..

Adios amigos..
Ja mata..


 

Thursday, December 1, 2011

. H . A . C . K . S .


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..

Ermmm.. aku tak tau nak mulakan macam na..
Lebih baik aku straight to the topic ja lah..
Malas nak fikir-fikir panjang sebab kepala aku tengah sakit sangat-sangat nie so memang tak leh fikir sangat r..
Rasa macam dah nak meletup ja kepala nie..
Masuk hari nie dah 3 malam aku x leh tido sebab terlalu banyak berfikir dan terlalu banyak manik-manik jernih yang jatuh ke pipi aku..
Hope malam nie aku dapat tido ngan lena dan tenang.. amin..
Actually aku dah penat.. dah letih.. dah putus harapan.. n macam-macam lagi r yang sedang bersarang dalam kepala otak aku n hati aku nie..
Kenapa aku sering di buru ngan perasaan-perasaan n situasi yang macam nie??
Kenapa aku?? kenapa??
Ya Allah.. aku dah tak terdaya n tertanggung lagi ngan situasi yang macam nie..

. H . A . C . K . S .
Apa tu?? 
Coklat . H . A . C . K . S . ka?? (orang lain akan panggil gula-gula tapi orang sebelah cnie gula-gula pun depa panggil coklat n coklat pun panggil coklat.. kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..)

H a n y a
A k u
C i n t a
K a u
S e o r a n g

Ya.... H a n y a A k u C i n t a K a u S e o r a n g sahaja..
Tapi adakah kau pun sama H a n y a K a u C i n t a A k u S e o r a n g sahaja??
Perkara ini sering bermain-main di dalam kepala otak aku sehingga ke hari ini..
Kadang-kadang aku was-was ngan apa yang aku sedang rasai sekarang nie..
Ya Allah.. Ya Tuhanku.. Engkau jauhkan lah perasaan prasangka aku terhadap dirinya..
Tapi.... aku tak dapat nak mengelak dari berperasaan tidak sedap ini wujud dalam hati aku nie walaupun aku cuba menafikannya..
Hurrmmm.. semakin lama semakin pudar rasa kasih, sayang, cinta dan harapan terhadap dirinya..
Aku dah tak nak menaruh harapan lagi..
Kenapa aku cakap macam tu??
Setiap kali aku hantar mesej H a n y a K a m u D i H a t i k u I n i . . H a n y a K a m u Y a n g A k u S a y a n g . . terus dia mendiamkan diri..
Hurmm.. pas nie aku takkan mesej macam tu dah kat dia..
Pasai pa aku takkan mesej macam tu dah kat dia??
Sebab yang sakit hati aku.. yang luka hati aku..
Sakit hati n luka hati aku ngan respon dia tu..
Aku dah tak kisah sekarang nie kalau ditakdirkan memang Allah dah tetapkan aku bersendirian tanpa teman di sisi aku sehingga ke hujung nyawa aku..
Terlalu banyak perkara yang dia lakukan sehingga aku benar-benar terluka n kecewa..
Luka lama berdarah kembali dan semakin parah luka tersebut sebab aku membenarkan sejarah lama berulang kembali..
Bodohkan aku nie sebab membenarkan sejarah lama berulang kembali walaupun aku berharap sangat agar sejarah lama tidak berulang kembali..
Eh.. apa la yang aku dok melalut nie??
Maybe sebab kepala dah memang tengah ting tong n sakit sangat-sangat r nie dok merapu meraban..




Adios amigos..
Ja mata..


Tuesday, November 29, 2011

CanDId tImE c0ntESt


Assalamualaikum and good afternoon..
Moshi..moshi..




Check it out the rules :

1) wajib follow blog Muna ## done ##
2) buat entri bertajuk 'CANDID TIME CONTEST' ## done ##
3) letak banner ## done ##
4) letak pic candid sama ada sorang atau beramai-ramai ## done ##
5) tag 2 orang ## done ##


Lupa plak nak habaq.. hu..hu..hu..hu..
Hadiah-hadiah yang menanti pemenang memang menarik..


CLOSE DATE :
13/12/2011


Kali nie aku nak join contest dari Muna Rahimah plak..
Macam na aku tau pasai contest nie??
Masa aku dok BW hari 2, aku ternampak la contest nie kat blog Mr. Daniel Adi..
Jenuh cari pic candid..
Haish.. aku xdak sangat pic candid nie tapi kalau aku nak pedajai orang memang banyak r pic candid kawan-kawan aku..
Tapi.... semua pic candid kawan-kawan aku 2 adalah hak personal so x leh nak publish..
Dalam dok godeh-godeh.. akhirnya jumpa r pic nie..


Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha.. 
Kenangan di akhir sem ngan kawan-kawan sekelas aku..
After last class kitaorang wat plan macam-macam.. nak g sinun la.. nak g sitok la.. nak makan 2 la.. nak makan nie la.. nak lepak tepi tasik la.. nak lepak air terjun la..
Last-last.. akhirnya g picnic kat sungai Kalumpang Resort..
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..
Sempat lagi g picnic sebelum bertarung di medan exam 2..
Hope tak lambat r aku join contest nie..

Insan-insan yang bertuah :

To all contestant all the best..
Gambattee..

Saturday, November 26, 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433

Assalamualaikum n selamat sejahtera..
Moshi..moshi..
Haluuu.. kat cnie aku nak ucapkan salam Maal Hijrah 1433..
Selamat Tahun Baru aku ucapkan kat seluruh umat Islam walau di mana korang berada..
Marilah kita bersama-sama BERSATU mempertahankan dan menegakkan AGAMA kita..
Jangan lupa baca doa akhir tahun dan doa awal tahun ya kawan-kawan..
 

Friday, November 11, 2011

jUz a nUMbEr


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..
Apa khabar semua?? Hope korang sihat-sihat hendaknya ya..
Ermmm.. nice kan tarikh hari nie?? 
11.11.11
Ramai yang pilih tarikh nie untuk melangsungkan perkahwinan..
Ada yang teruja ngan angka tersebut..
Ada yang besa-besa ja ngan angka tersebut..
Ada gak yang kata tarikh 2 hari kebangkitan anak setan dan dajjal..
Astagfirullahalazim.. macam-macam la..
Jangan r dok post perkara yang korang x tau hujung pangkalnya..
Jangan r mudah terpengaruh ngan semua 2..
Kang terpesong akidah tak ke haru..
Cuba korang tanya kat sapa-sapa or mereka yang pilih tarikh tersebut untuk melangsungkan perkahwinan atau sebaliknya..
Sebab pa depa pilih 11.11.11??

Bagi aku la..
1) maybe sebab kombinasi angka tersebut yang menarik
2) mudah nak ingat hari bersejarah atau kenangan manis dalam hidup depa
3) kalau depa dilahirkan pada 11 November.. salahkah depa 2??
Haish.. jangan terburu-buru menilai dan membuat keputusan yang akan menyinggung dan menyakitkan hati orang..
Think positive r..
Kalau korang x suka pun jangan r mengeluarkan kata-kata yang x sedap di dengar..
Nak tegur x salah tapi cara tegur korang n nada teguran 2 kena r betul bukannya ngan nada sinis atau menyindir..

Kepada mereka yang menyambut ulangtahun kelahiran pada hari ini (11.11.11) :
ALLAH SELAMATKAN KAMU.. 
ALLAH SELAMATKAN KAMU.. 
ALLAH SELAMATKAN .........................
ALLAH SELAMATKAN KAMU.. 
SEMOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI, SIHAT TUBUH BADAN, HAPPY ALWAYS NGAN INSAN-INSAN TERSAYANG N SENYUM SOKMO.. ^_^

Kepada mereka yang melangsungkan majlis pertunangan pada hari ini (11.11.11) :
TAHNIAH.. 
SELAMAT MENEMPUH ALAM PERTUNANGAN NGAN SABAR DAN TABAH(orang kata tengah darah manis nie macam-macam dugaan yang akan dilalui.. hope korang tempuhinya ngan penuh kesabaran n tabah ngan setiap ujian dari-Nya.. amin..)

Kepada mereka yang melangsungkan majlis perkahwinan pada hari ini (11.11.11) :
SELAMAT PENGANTIN BARU N TAHNIAH..
SEMOGA IKATAN YANG DIJALINKAN KEKAL HINGGA KE HUJUNG NYAWA..  AMIN..

Kepada mereka yang menyambut kelahiran anak pada hari ini (11.11.11) :
TAHNIAH..
SEMOGA ANAK YANG BARU LAHIR ITU AKAN MENJADI SEORANG ANAK YANG SOLEH / SOLEHAH.. AMIN..


adios amigos..
ja mata..

Wednesday, October 26, 2011

akU InGIn mENcINtaI-MU


Assalamualaikum and good morning..
Moshi..moshi..


Tak tau nak cakap pa..
Just nak kongsi lagu yang betul-betul menusuk ke kalbu aku..
Memang tak jemu dengaq lagu nie and u'll cry when listen this song..
Aku dah ulang banyak kali lagu nie..
Setiap kali ulang mesti air mata akan mengalir..
Thank's EncikMimpi..
I'm falling in love with your voice and song.. ahaks..



Sunday, October 16, 2011

TAKZIAH


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Selamat pagi you all..  Morning..  午前 ..
Actually masa dok godek-godek n dok BW, aku ada r terbaca pasai kes kebakaran yang berlaku kat Uitm Shah Alam 2..
Masa hari kejadian ada budak dari blok lain amik video n upload kat utube.. 
Ada gak makhluk-makhluk Allah yang dok kutuk-kutuk kat si pengupload 2..
Aigoo.. manusia-manusia..
Masa tengok video 2 terkejut gak aku n kesian pun ada gak..
Pas 2 terus cari info pasai kejadian 2..
Sebab berlaku kebakaran adalah 'ROKOK'..
Hurmmm.. rokok.. rokok.. rokok..
Kalau korang tak hisap rokok 2 tak boleh ka??
Aku memang cukup pantang bila ada orang hisap rokok kat depan aku n asap 2 hembus kat aku..
Rasa nak lempang ja mangkuk kayun 2..
Hidung aku memang sensitif ngan bau-bau asap nie apatah lagi asap rokok memang aku alergik r ngan asap rokok nie..
Yang lagi wat aku berangin n berasap gak bila time makan ja (kat kedai makan r) hidung aku nie mesti dapat hidu bau asap rokok..
Memang orang 2 kena sumpah seranah ngan aku r time 2 (sumpah seranah dalam hati ja..hak..hak..hak..hak..)
Bau asap rokok 2 wat aku sakit kepala..
Kenapa la masih lagi dok jual rokok 2??
Cuba la tak payah jual rokok 2..
Haramkan terus rokok 2..
Aku pernah dengaq statement mengatakan bahawa rokok merupakan penyumbang kepada ekonomi negara kita.. kepala hotak ang.. hambik kau..
Kat kotak rokok 2 dah terang-terang ada pic yang mengerikan (bagi aku r) n siap ada tulis lagi kat tepi kotak rokok 2 "Merokok membahayakan kesihatan"..
See.. dah terang lagi bersuluh rokok nie membahayakan kesihatan n boleh menyebabkan kematian.. so.. ada otak pikiaq r.. jangan r otak 2 letak kat lutut..
And 1 more thing.. korang pun tau kan kandungan dalam rokok 2??
And aku pun baru ja dapat tau (masa g kursus kawin) dalam rokok 2 depa ada guna darah BABI.. 
Astagfirullah halazim.. mengucap panjang aku time denganq doktor 2 cakap macam 2.. kalau doktor 2 tipu aku so aku tipu korang r..
Doktor 2 pun dah cakap yang kajian dah pun dibuat n resultnya ada darah BABI dalam rokok 2.. 
Artikel pasai 2 pun dah ada tapi bila diwar-warkan 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' melenting tak tentu pasai.. wak lu la.. aku hanya menyampaikan apa yang aku tau ja.. 
Salah ka aku nak berkongsi info yang aku dapat??
Kalau korang wahai 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' taknak hidup lama korang ja r yang g mati jangan r libatkan orang sekeliling korang yang masih nak teruskan kehidupan ngan cara hidup sihat n kumpul segala amalan-amalan untuk dibawak bekal masa mati nanti..






Perrrgghhh.... membebel plak aku hari nie..
K lah back 2 the topic..
Takziah untuk keluarga mangsa yang meninggal akibat kebakaran yang berlaku di kolej kediaman Jati, Uitm Shah Alam..
Semoga banyak-banyak bersabar kepada mangsa-mangsa yang terlibat..
Hanya doa dari jauh yang dapat aku hulurkan kat korang..
Salam takziah n banyak-banyak bersabar ya..
Penyebab berlakunya kejadian kebakaran itu akan menerima hukumannya nanti..
Korang leh baca kisah selanjutnya kat cnie ya..
Meremang bulu roma aku weii tengok api yang marak 2..

adios amigos..
ja mata..


Saturday, October 15, 2011

おたんじょうびおめでとうございます


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..




Allah selamatkan kamu.. 
Allah selamatkan kamu.. 
Allah selamatkan Miss Ciku (Nur Farhana Ibrahim).. 
Allah selamatkan kamu..


おたんじょうびおめでとうございます




Nyum..nyum.. cedapnya kek coklat kat atas 2.. he..he..he..he..
Olla you all.. 
1stly saya nak ucapkan ribuan terima kasih kat depa-depa yang ucap happy birthday to me last night.. 
Arigatoo gozaimasu.. 
Kamsahamnida..
Thank you..
Terima kasih..


Actually aku nak wat entri semalam tapi tak jadi wat sebab sedih sangat-sangat..
Hurmmm.. sebab pa aku sedih sangat-sangat??
Sebab insan-insan yang aku sayang tak ucap pun kat aku..
Apatah lagi my ai itsu mo lagi r tak ucap langsung..
Aku ingatkan my ai itsu mo la orang yang 1st ucap kat aku tapi orang lain yang ucap kat aku.. member aku yang baru ja aku kenal plak 2 yang jadi orang 1st ucap..
Lagi r bertambah sedih..
Ingatkan malam 2 dia kol dia nak ucap ka apa ka kat aku tapi hampeh..
Member baru aku kata maybe esok pagi dia mesej r ucap happy birthday..
Dah dia kata macam 2 xpa r.. tggu ja la esknya (14/10)
Tggu punya tggu punya tggu sampai ke malam xdak pun dia send mesej..
Lagi r sentap aku kat cnie..
Dah dia tak mesej aku pun mesej r dia lebih kurang kul 6 petang tapi xdak respon pun..
Pas tu aku kol dia kul 6.10 petang dia tak angkat pun lagi r berasap aku dibuatnya..
Tggu punya tggu punya tggu ingatkan dia nak reply r or kol aku balik malam 2 tapi hampeh.. geramnyaaaaaaaaaa....
14/10 pada tahun nie aku rasa cukup istimewa sebab jatuh pada hari jumaat n malam sebelum 2 bulan mengambang.. perrgghhhh.. memang cantik bulan malam 2 sebelum jam menginjak kul 12 tengah malam 14/10..
Aku sentiasa berdoa supaya hubungan aku ngan my ai itsu mo berkekalan hingga ke hujung nyawa n berharap birthday kali nie akan lebih istimewa dan bermakna.. tapiiiiii.... hurrmmmm....
Ku sangka kan panas hingga ke petang rupa-rupanya hujan di tengah hari..
Isk.. isk.. isk.. isk..
Waaaaaaa....


Thursday, October 13, 2011

I L0vE cAt

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..

Dalam dok godek-godek video n bertukaq-tukaq video ngan kawan aku, tiba-tiba aku jumpa video nie..
Tak sempat nak bagi dia tengok video nie..
Maybe dah tido kot sebab senyap ja..
Lawak gila r video nie..
Kawaii.. ngan mimik mukanya yang tak leh blah..
Sampai kaki pun terangkat..
Layannnzzz...

video

Wednesday, October 12, 2011

aDik bULus kU

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Miss my adik bulus soooooo much..





Thursday, October 6, 2011

"Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Masa aku dok BW  pada 3 Oktober hari tu.. aku da jumpa satu blog nie wat contest n time tu xdak sapa join lagi..
Lagipun dah lama aku tak join contest kat blog nie so apa lagi berkobar-kobar r g cari pic yang berkaitan ngan contest  nie..
Dalam dok cari-cari tu tengok-tengok dah ada orang join.. cepat gila depa nie..

K lah contest nie Cik Tomato yang wat n tajuknya ialah "Contest Gadis Berpurdah".. nasib baik ada gak sekeping pic yang macam tu..




So.. check it out syarat-syaratnya..

1. Wajib follow - done
2. Wat entri pasal contest nie iaitu "Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato" - done
3. Letak banner dan jangan lupa link kan - done also
4. Satu gambar berpurdah sahaja dibenarkan - hope ok
5. Tak kisah edit or tak pic korang tu - orait
6. Tag 5 orang dan pastikan mereka tahu - done
7. Jangan lupa pastekan link korang kat comment or shoutbox - bereh
8. Like page Cik Tomato kat cnie ya - dah like


Due date : 
03 / 10 / 2011 - 03 / 11 / 2011
(masih ada masa lagi..)




So.. pic aku pertaruhkan....





Insan yang bertuah :


1) Miss sikulipat
2) Miss akusyafrina
3) Pinky momma
4) Miss choki-choki
5) Miss ezanidma




**wink..wink.. take note..
contest dilanjutkan sampai 18 November 2011..
join cepat sebelum terlambat..