Followers

Sunday, October 16, 2011

TAKZIAH


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Selamat pagi you all..  Morning..  午前 ..
Actually masa dok godek-godek n dok BW, aku ada r terbaca pasai kes kebakaran yang berlaku kat Uitm Shah Alam 2..
Masa hari kejadian ada budak dari blok lain amik video n upload kat utube.. 
Ada gak makhluk-makhluk Allah yang dok kutuk-kutuk kat si pengupload 2..
Aigoo.. manusia-manusia..
Masa tengok video 2 terkejut gak aku n kesian pun ada gak..
Pas 2 terus cari info pasai kejadian 2..
Sebab berlaku kebakaran adalah 'ROKOK'..
Hurmmm.. rokok.. rokok.. rokok..
Kalau korang tak hisap rokok 2 tak boleh ka??
Aku memang cukup pantang bila ada orang hisap rokok kat depan aku n asap 2 hembus kat aku..
Rasa nak lempang ja mangkuk kayun 2..
Hidung aku memang sensitif ngan bau-bau asap nie apatah lagi asap rokok memang aku alergik r ngan asap rokok nie..
Yang lagi wat aku berangin n berasap gak bila time makan ja (kat kedai makan r) hidung aku nie mesti dapat hidu bau asap rokok..
Memang orang 2 kena sumpah seranah ngan aku r time 2 (sumpah seranah dalam hati ja..hak..hak..hak..hak..)
Bau asap rokok 2 wat aku sakit kepala..
Kenapa la masih lagi dok jual rokok 2??
Cuba la tak payah jual rokok 2..
Haramkan terus rokok 2..
Aku pernah dengaq statement mengatakan bahawa rokok merupakan penyumbang kepada ekonomi negara kita.. kepala hotak ang.. hambik kau..
Kat kotak rokok 2 dah terang-terang ada pic yang mengerikan (bagi aku r) n siap ada tulis lagi kat tepi kotak rokok 2 "Merokok membahayakan kesihatan"..
See.. dah terang lagi bersuluh rokok nie membahayakan kesihatan n boleh menyebabkan kematian.. so.. ada otak pikiaq r.. jangan r otak 2 letak kat lutut..
And 1 more thing.. korang pun tau kan kandungan dalam rokok 2??
And aku pun baru ja dapat tau (masa g kursus kawin) dalam rokok 2 depa ada guna darah BABI.. 
Astagfirullah halazim.. mengucap panjang aku time denganq doktor 2 cakap macam 2.. kalau doktor 2 tipu aku so aku tipu korang r..
Doktor 2 pun dah cakap yang kajian dah pun dibuat n resultnya ada darah BABI dalam rokok 2.. 
Artikel pasai 2 pun dah ada tapi bila diwar-warkan 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' melenting tak tentu pasai.. wak lu la.. aku hanya menyampaikan apa yang aku tau ja.. 
Salah ka aku nak berkongsi info yang aku dapat??
Kalau korang wahai 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' taknak hidup lama korang ja r yang g mati jangan r libatkan orang sekeliling korang yang masih nak teruskan kehidupan ngan cara hidup sihat n kumpul segala amalan-amalan untuk dibawak bekal masa mati nanti..






Perrrgghhh.... membebel plak aku hari nie..
K lah back 2 the topic..
Takziah untuk keluarga mangsa yang meninggal akibat kebakaran yang berlaku di kolej kediaman Jati, Uitm Shah Alam..
Semoga banyak-banyak bersabar kepada mangsa-mangsa yang terlibat..
Hanya doa dari jauh yang dapat aku hulurkan kat korang..
Salam takziah n banyak-banyak bersabar ya..
Penyebab berlakunya kejadian kebakaran itu akan menerima hukumannya nanti..
Korang leh baca kisah selanjutnya kat cnie ya..
Meremang bulu roma aku weii tengok api yang marak 2..

adios amigos..
ja mata..


2 comments:

nas said...

hehehe.. thx sbb letak link blog aku kat sini... entri aku simple2 jerk
hehehe
salam takziah gak walaupun dia bukan muslim
kesian dia~

say no to cigarette

MisS CikU said...

u r wlcm.. ;)
no problem..
yup kesian kat dia n mangsa2 keadaan..