Followers

Wednesday, October 26, 2011

akU InGIn mENcINtaI-MU


Assalamualaikum and good morning..
Moshi..moshi..


Tak tau nak cakap pa..
Just nak kongsi lagu yang betul-betul menusuk ke kalbu aku..
Memang tak jemu dengaq lagu nie and u'll cry when listen this song..
Aku dah ulang banyak kali lagu nie..
Setiap kali ulang mesti air mata akan mengalir..
Thank's EncikMimpi..
I'm falling in love with your voice and song.. ahaks..



Sunday, October 16, 2011

TAKZIAH


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Selamat pagi you all..  Morning..  午前 ..
Actually masa dok godek-godek n dok BW, aku ada r terbaca pasai kes kebakaran yang berlaku kat Uitm Shah Alam 2..
Masa hari kejadian ada budak dari blok lain amik video n upload kat utube.. 
Ada gak makhluk-makhluk Allah yang dok kutuk-kutuk kat si pengupload 2..
Aigoo.. manusia-manusia..
Masa tengok video 2 terkejut gak aku n kesian pun ada gak..
Pas 2 terus cari info pasai kejadian 2..
Sebab berlaku kebakaran adalah 'ROKOK'..
Hurmmm.. rokok.. rokok.. rokok..
Kalau korang tak hisap rokok 2 tak boleh ka??
Aku memang cukup pantang bila ada orang hisap rokok kat depan aku n asap 2 hembus kat aku..
Rasa nak lempang ja mangkuk kayun 2..
Hidung aku memang sensitif ngan bau-bau asap nie apatah lagi asap rokok memang aku alergik r ngan asap rokok nie..
Yang lagi wat aku berangin n berasap gak bila time makan ja (kat kedai makan r) hidung aku nie mesti dapat hidu bau asap rokok..
Memang orang 2 kena sumpah seranah ngan aku r time 2 (sumpah seranah dalam hati ja..hak..hak..hak..hak..)
Bau asap rokok 2 wat aku sakit kepala..
Kenapa la masih lagi dok jual rokok 2??
Cuba la tak payah jual rokok 2..
Haramkan terus rokok 2..
Aku pernah dengaq statement mengatakan bahawa rokok merupakan penyumbang kepada ekonomi negara kita.. kepala hotak ang.. hambik kau..
Kat kotak rokok 2 dah terang-terang ada pic yang mengerikan (bagi aku r) n siap ada tulis lagi kat tepi kotak rokok 2 "Merokok membahayakan kesihatan"..
See.. dah terang lagi bersuluh rokok nie membahayakan kesihatan n boleh menyebabkan kematian.. so.. ada otak pikiaq r.. jangan r otak 2 letak kat lutut..
And 1 more thing.. korang pun tau kan kandungan dalam rokok 2??
And aku pun baru ja dapat tau (masa g kursus kawin) dalam rokok 2 depa ada guna darah BABI.. 
Astagfirullah halazim.. mengucap panjang aku time denganq doktor 2 cakap macam 2.. kalau doktor 2 tipu aku so aku tipu korang r..
Doktor 2 pun dah cakap yang kajian dah pun dibuat n resultnya ada darah BABI dalam rokok 2.. 
Artikel pasai 2 pun dah ada tapi bila diwar-warkan 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' melenting tak tentu pasai.. wak lu la.. aku hanya menyampaikan apa yang aku tau ja.. 
Salah ka aku nak berkongsi info yang aku dapat??
Kalau korang wahai 'PEROKOK-PEROKOK TEGAR' taknak hidup lama korang ja r yang g mati jangan r libatkan orang sekeliling korang yang masih nak teruskan kehidupan ngan cara hidup sihat n kumpul segala amalan-amalan untuk dibawak bekal masa mati nanti..






Perrrgghhh.... membebel plak aku hari nie..
K lah back 2 the topic..
Takziah untuk keluarga mangsa yang meninggal akibat kebakaran yang berlaku di kolej kediaman Jati, Uitm Shah Alam..
Semoga banyak-banyak bersabar kepada mangsa-mangsa yang terlibat..
Hanya doa dari jauh yang dapat aku hulurkan kat korang..
Salam takziah n banyak-banyak bersabar ya..
Penyebab berlakunya kejadian kebakaran itu akan menerima hukumannya nanti..
Korang leh baca kisah selanjutnya kat cnie ya..
Meremang bulu roma aku weii tengok api yang marak 2..

adios amigos..
ja mata..


Saturday, October 15, 2011

おたんじょうびおめでとうございます


Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..




Allah selamatkan kamu.. 
Allah selamatkan kamu.. 
Allah selamatkan Miss Ciku (Nur Farhana Ibrahim).. 
Allah selamatkan kamu..


おたんじょうびおめでとうございます




Nyum..nyum.. cedapnya kek coklat kat atas 2.. he..he..he..he..
Olla you all.. 
1stly saya nak ucapkan ribuan terima kasih kat depa-depa yang ucap happy birthday to me last night.. 
Arigatoo gozaimasu.. 
Kamsahamnida..
Thank you..
Terima kasih..


Actually aku nak wat entri semalam tapi tak jadi wat sebab sedih sangat-sangat..
Hurmmm.. sebab pa aku sedih sangat-sangat??
Sebab insan-insan yang aku sayang tak ucap pun kat aku..
Apatah lagi my ai itsu mo lagi r tak ucap langsung..
Aku ingatkan my ai itsu mo la orang yang 1st ucap kat aku tapi orang lain yang ucap kat aku.. member aku yang baru ja aku kenal plak 2 yang jadi orang 1st ucap..
Lagi r bertambah sedih..
Ingatkan malam 2 dia kol dia nak ucap ka apa ka kat aku tapi hampeh..
Member baru aku kata maybe esok pagi dia mesej r ucap happy birthday..
Dah dia kata macam 2 xpa r.. tggu ja la esknya (14/10)
Tggu punya tggu punya tggu sampai ke malam xdak pun dia send mesej..
Lagi r sentap aku kat cnie..
Dah dia tak mesej aku pun mesej r dia lebih kurang kul 6 petang tapi xdak respon pun..
Pas tu aku kol dia kul 6.10 petang dia tak angkat pun lagi r berasap aku dibuatnya..
Tggu punya tggu punya tggu ingatkan dia nak reply r or kol aku balik malam 2 tapi hampeh.. geramnyaaaaaaaaaa....
14/10 pada tahun nie aku rasa cukup istimewa sebab jatuh pada hari jumaat n malam sebelum 2 bulan mengambang.. perrgghhhh.. memang cantik bulan malam 2 sebelum jam menginjak kul 12 tengah malam 14/10..
Aku sentiasa berdoa supaya hubungan aku ngan my ai itsu mo berkekalan hingga ke hujung nyawa n berharap birthday kali nie akan lebih istimewa dan bermakna.. tapiiiiii.... hurrmmmm....
Ku sangka kan panas hingga ke petang rupa-rupanya hujan di tengah hari..
Isk.. isk.. isk.. isk..
Waaaaaaa....


Thursday, October 13, 2011

I L0vE cAt

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..

Dalam dok godek-godek video n bertukaq-tukaq video ngan kawan aku, tiba-tiba aku jumpa video nie..
Tak sempat nak bagi dia tengok video nie..
Maybe dah tido kot sebab senyap ja..
Lawak gila r video nie..
Kawaii.. ngan mimik mukanya yang tak leh blah..
Sampai kaki pun terangkat..
Layannnzzz...

video

Wednesday, October 12, 2011

aDik bULus kU

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Miss my adik bulus soooooo much..





Thursday, October 6, 2011

"Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Masa aku dok BW  pada 3 Oktober hari tu.. aku da jumpa satu blog nie wat contest n time tu xdak sapa join lagi..
Lagipun dah lama aku tak join contest kat blog nie so apa lagi berkobar-kobar r g cari pic yang berkaitan ngan contest  nie..
Dalam dok cari-cari tu tengok-tengok dah ada orang join.. cepat gila depa nie..

K lah contest nie Cik Tomato yang wat n tajuknya ialah "Contest Gadis Berpurdah".. nasib baik ada gak sekeping pic yang macam tu..




So.. check it out syarat-syaratnya..

1. Wajib follow - done
2. Wat entri pasal contest nie iaitu "Contest Gadis Berpurdah by Cik Tomato" - done
3. Letak banner dan jangan lupa link kan - done also
4. Satu gambar berpurdah sahaja dibenarkan - hope ok
5. Tak kisah edit or tak pic korang tu - orait
6. Tag 5 orang dan pastikan mereka tahu - done
7. Jangan lupa pastekan link korang kat comment or shoutbox - bereh
8. Like page Cik Tomato kat cnie ya - dah like


Due date : 
03 / 10 / 2011 - 03 / 11 / 2011
(masih ada masa lagi..)




So.. pic aku pertaruhkan....





Insan yang bertuah :


1) Miss sikulipat
2) Miss akusyafrina
3) Pinky momma
4) Miss choki-choki
5) Miss ezanidma




**wink..wink.. take note..
contest dilanjutkan sampai 18 November 2011..
join cepat sebelum terlambat..





Sunday, October 2, 2011

SATU

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


satu.. one.. ichi.. il..
Apsal tiba-tiba counting nombor plak nie??
Tapi counting satu.. one.. ichi.. il.. ja pun.. takkan yang tu ja tau counting..
Hu..hu..hu..hu.. 
Actually aku counting satu.. one.. ichi.. il.. ja sebab aku dengaq lagu nie r..
Best weiiii dengaq lagu nie..
Memang touching r..
Aku asyik ulang ja dengaq lagu nie..
Lirik dan rythm nya memang best..
Hujan gak aku bila dengaq lagu nie..
Tahniah kepada penciptanya CL dan juga kepada penyanyinya RR..

Kalu kita tengok sekeliling kita la kan sekarang nie memang sedih..
Sebab pa aku kata sedih??
Cuba korang tengok keadaan sekeliling korang.. macam na??
Kalu korang rasa apa yang aku rasa memang dah tak lama ja lagi..
Kemarahan orang ada had dan batasnya kan??
Kemurkaan ALLAH S.W.T.??
Renung-renungkanlah dan fikir-fikirkanlah..
Kita dah jauh tersasar dari jalanNya..
Aku akui kesilapan yang pernah aku wat..
Besa r keadaan sekeliling banyak mempengaruhi kita..
Korang jangan bohong r kalu korang tak pernah wat silap walaupun itu hanyalah kesilapan kecil..

Orait.. back to the topic..
Actually.. aku ingat gambaq aku takdak sebab aku tak dapat email pun dari RR..
Tup..tup.. tengok-tengok ada r gambaq aku..
Hu..hu..hu..hu.. nak kena kumpul 'LIKE' banyak-banyak nie..
He..he..he..he.. so kawan-kawan ku tolong la klik 'LIKE' ya kat gambaq aku tu..
Voting closed on 14th October 2011..
Voting closed masa birthday aku tu.. so.. vote banyak-banyak dan cepat-cepat ya sebelum 14th October nie ya..
Di ulang vote banyak-banyak sebelum 14th October 2011..
Segala pertolongan korang yang men'LIKE' gambaq aku tu hanya ALLAH yang dapat membalas segala jasa korang tu..
Ringan-ringankanlah tangan dan lembutkanlah jari jemari korang klik 'LIKE' kat picture saya ya..


"PLEASA KLIK LIKE MY PICTURE NUMBER 054 YA..THANK YOU VERY MUCH"

Here the song.. hope korang enjoy lagu nie..

"SATU"



adios amigos..
ja mata..


Saturday, October 1, 2011

nAfsU

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Moshi..moshi..


Akhirnya aku kembali di sini..
Hmmm.. kesiannya kamu dibiarkan bersawang..
K lah kita kembali pada topik hari nie..
Nafsu.. semua orang ada nafsu kan?? kan??
Bohong r kalu korang kata korang xdak nafsu..
Kalu korang nak tau nafsu aku kuat wooo..
Haip.. jangan kona kot lain plak ya..
Otak tu jangan kuning or blue sangat..
Maksud aku nafsu makan aku r..
Nafsu shopping..
Haish.. macam na la aku nak kurangkan nafsu shopping aku nie..
Kalu aku perlukan therapy.. shopping ja r jawabnya..
Kalu niat dalam hati just nak cuci mata ja alhamdulillah r.. tapi.... kalu xdak niat apa-apa dalam hati memang bahaya..
Aigo.. kesian kat bakal laki aku nanti kalu bakal bini dia nie x leh control nafsu shopping..
Sorry ya my ai itsu mo.. kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..

Actually sekarang nie aku dok kemas bilik nie..
Sambil kemas sambil hupdate cnie sebab aku dah kebuhsanan dah nie..
Ponat weii.. manyak giler r baju aku nie..
Hu..hu..hu..hu.. baru ku sedar sebanyak ini baju aku..
Giler penat toq..
Tu ar.. x reti control nafsu sangat..
Pantang nampak ja sambaq..
Pantang kawaii ja sambaq..
Pantang lepa ja sambaq..
Mengalahkan orang tengah dok pantang ja.. hu..hu..hu..hu..

K lah.. nak sambung kemas nie toq..
Kalu x memang kena sambung esok r jawabnya..
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..
Hai nafsu.. jangan r kau bernafsu sangat.. nanti x muat plak almari nie..
Tapi.... memang hampir-hampir x muat dah nie.. aigo..

adios amigos..
ja mata..