Followers

Saturday, August 20, 2011

mELatAh

Assalamualaikum & good evening..
Moshi.. moshi..

Melatah?? 
Adakah ia berlaku secara semulajadi atau sejenis penyakit atau saja gatai-gatai tengok kawan melatah kita pun nak melatah gak??
Ermmmm.. macam na ia boleh berlaku ya??
Kalu korang tengok ada macam-macam pesen orang melatah..
Ada yang sampai bersilat..
Ada yang sampai menari..
Ada yang bila suh wat ayu or macho dia pun wat gaya yang di suruh 2..
Ada yang kadang-kadang sampai mencarut-carut bagai..
Tapi yang aku x syok bila ada kawan bagi hisap rokok kat si pelatah 2.. ish..ish..ish..ish.. x patut r wat macam 2..

Haaa.. aku ada story morry yang aku nak story kat korang..
Once upon a time.. cewahh gitu..
Kisah nie berlaku masa aku zaman budak-budak sekolah..(zaman hingusan orang kata..orang kata r..)
Aku tak pasti r masa sekolah rendah or sekolah menengah perkara nie berlaku..
Actually.. time 2 tak dak sapa leh pegang or cuit pinggang aku sebab aku geli..hak..hak..hak..hak..
Kat leher pun geli kalu tiba-tiba ada tangan yang merayap kat situ..
Aku nie bukannya kuat semangat sangat time 2..
Kalu orang sergah or cuit pinggang aku secara automatik keluaq macam-macam dari mulut aku nie..
Siot ja time kecik-kecik dah melatah..
Aku pun x tau macam na tiba-tiba aku leh termelatah time 2.. (ceh termelatah konon..padahal memang kuat latah pun time 2..xnak ngaku plak..)
Kadang-kadang 2 bila kita melatah kita akan rasa penat wooo..
Almaklumla orang dok cuit sana cuit cnie pastu dok sergah bagai mana r aku tak terkejut n terus melatah..
Hak..hak..hak..hak.. bila ingat-ingat balik lawak pun ada gak..

Korang layan video nie..
Aku tengok pun nak tergelak (bukan nak tergelak tapi memang dok gelak guling-guling r layan video nie)
Bukan aku ja gelak sampai rasa macam nak pecah perut tapi adik aku pun bila tengok video nie dia pun gelak x hingat n ulang banyak kali gak..
Kalu korang tengok banyak kali pun korang xkan rasa bosan sebab memang best n kelakar habis..
Yang lagi best n paling best masa part 0:38..
Kalu korang x caya g r tengok video nie..
Zassss.... layannnnn....

video

Kalu korang x leh tengok kat video yang aku upload 2 korang g kat cnie..
adios amigos..
ja mata..



aM i iN L0vE aGAiN??

Assalamualaikum & good morning..
Moshi.. moshi..

Waaahhh.... in love again??
It is true babe??
Really??
Hu..hu..hu..hu.. of coz..
YES!!!!!! I'm in love again..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Actually..........


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


I'm in love with this video..
I like this song..
It's remind me someone that who be in my heart before this and it takes almost 1 year and a half for me 2 erase him from my heart but....
Its hard and it takes a long long time for me 2 forget about him and our memories..
Hmmmm.... aigo.. dont sad sad lor..
I'm not sad anymore juz when i'm hear that song its remind me about us and the memories..
Just forget about it and enjoy....


I hope all of you enjoy this song....
adios amigos....
ja mata....





Enjoy ya.....



LaSt n0t LeASt

Assalamualaikum & very good morning..
Moshi.. moshi..

Alhamdulillah..
20 Ramadhan already..
Syukur & thank's to Allah that i'm still breath & can fast until today..
This week our last fasting week & i hope that i can meet with next year Ramadhan..amin..
This week also my last week practical..
Huurrmmm.. so many feeling i have this time & i miss the moment when i'm a student..
I miss my classmates, my schoolmates, my teachers, the sweet & bitter moment & memories..
Oh no.. the rain is coming....

Dont know what 2 say & i can't say at this time.. *sob..sob..
adios amigos..
ja mata..


Friday, August 12, 2011

c0UntIng..c0UntIng..c0UntIng..

Assalamualikum and morning you all..
Moshi..moshi..

Hu..hu..hu..hu.. dah 12 Ramadhan r kita berpuasa....
Alhamdulillah.. Allah masih panjangkan lagi umur kita untuk meneruskan bulan Ramadhan yang mulia ini n hidup kita.. amin....
Sekejap ja kan kita berpuasa??
Dalam dok counting-counting sat ja aku dah nak habis praktikal....
Alhamdulillah.. akhirnya akan habis gak praktikal nie....
Pas nie nak kena counting yang lain plak.... hu..hu..hu..hu..

Hmmmm.... pas habis praktikal nie apa la aku nak wat ya?? (sambil garu kepala yang x gatal)
Sementara 2 kalu leh nak gak try keja.... hu..hu..hu..hu..
Actually aku belum lagi pernah kerja batul-betul kat satu-satu tempat 2....
Pengalaman kerja pun hanya time praktikal nie ja la.... sadis kan aku nie??
Teruk..teruk..teruk.. haishh....

Umuq pun makin meningkat tua....
Teman pun x dak lagi....
Keja pun x dak lagi....
Apatah lagi anak lagi r x dak lagi.... (berapa banyak lagi r ang nie..hu..hu..hu..hu..)
Adoiyaii.... aigo....
Sabaq..sabaq..sabaq.. 
InsyaAllah ada la nanti 2....
Walaupun lambat nanti ada gak....

Aku pun x tau nak celoteh apa lagi so adios amigos....
ja mata....



Tuesday, August 9, 2011

akU yANg mErENg sEkEJaP

Assalamualaikum and good evening..
Moshi..Moshi..


Hope aku x lambat nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak ya kawan-kawan....
Hope puasa kali nie full la ya bagi kaum adam 2....
Kaum hawa kalau leh full alhamdulillah r kan?? kan??
Hu..hu..hu..hu.. kalau jepun x serang leh r full....

Semakin hari semakin kurang mood aku nak hupdate blog nie....
Walaupun ada banyak story mory yang aku nak story kat cnie tapi macam tak sempat ja nak story mory.. haiisshh....
Ermmmm.. I miss my ai itsu  mo soooooooo much....
Hu..hu..hu..hu.. sampai aku termimpi-mimpi kat my ai itsu mo 2....
1st of coz r sebab windu bangat seh..
2nd sebab sedih bila baca mesej dia..
Hmmmm.... 

Tiba-tiba langkah ku terhenti..(bukan baca tapi nyanyi tau)
Hak..hak..hak..hak.. mereng ka apa aku nie??
Actually macam nie.. tiba-tiba mama tanya aku "Bila pakwe adik nak mai umah nie?"
Uits..biaq betik mama nie tanya soalan macam nie....
Tak pernah-pernah pun tanya macam nie tiba-tiba leh plak tanya macam nie....
Bukan sekali mama tanya soalan 2 tapi 2x mama tanya aku soalan macam 2....
Terkezut beruk gak r aku time 2....
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha..

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jeng..jeng..jeng..jeng....
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Actually.... kisah sebenar macam nie....
Hu..hu..hu..hu.. memang mama ada tanya soalan macam 2 kat aku tapi juz dalam mimpi ja pun....
Hak..hak..hak..hak..
Mula-mula mama tanya soalan 2 aku terkezut gak r n terjaga tiba-tiba....
Then.. aku sambung tido balik....
Tiba-tiba mimpi perkara yang sama gak....
Mama tanya aku soalan macam 2 gak n aku terkezut lagi skali n terjaga tiba-tiba gak....
Apa lagi sengih sorang-sorang r time 2 (gatai nak kawin)
Kwaha..kwaha..kwaha..kwaha....

Then.. aku sambung tido balik....
Pas 2 aku mimpi my ai itsu mo nie ada girl lain....
Hah.. What????
Huurrmmmmm....
Adakah aku bukan untuk dirinya??
Adakah aku tidak layak untuk dirinya??
Bukan pa kadang-kadang aku rasa macam aku nie x penting ja....
Kalau dia rasa nak mesej baru dia mesej....
Kalau dia nak kol baru dia kol....
Kadang-kadang no mesej or no kol....
Sebelum dapat bukan main lagi tapi bila dah dapat dari hari ke hari ada ja perubahan pasai dia....
Dia dah x macam mula-mula aku kenal....
Sob..sob..sob..sob..

Huurrrmmmm.. apa maksudnya ek mimpi aku yang mula-mula n yang pasai my ai itsu mo 2?? 
Korang tau x pasai pa??